за нас

Кои сме ние?

*в момента ръководиния екип на форума се състори от: Момчил Бенов и Христина Асенова.

“ХогуортсБГ” е създаден като форум за ролева игра през Април/Май месец на далечната 2005та година от Иван Минчев-Дъмбълдор, който набира малък екип от много запалени фенове на поредицата за Хари Потър, много от които с опит в сферата на подобен тип игри. В началото форумът е вдъхновен основно от мотиви по книгите на Джоан Роулинг и в първите няколко години ролевата игра е ограничена до пределите на магическото училище за магия и вълшебство “Хогуортс”. 

На този етап, няколко години след създаването си, форумът е прехвърлен под ръководството на Спасимир Игнатов, който запазва част от екипа и събира нов. По онова време форумът набира доста нови потребители, персонажите достигат високи курсове и заради това и желанието им за развиване на света във форума започват да се създават Масови РП ивенти, да се пише повече за света извън училището и да се инкорпорират идеи от други фентъзи светове. 

форумна среща, 2008г.

Вероятно най-големият бум на интерес и развитие в историята на форума, дължим на Евгения Каленска, която първа създава Главни и Локални Сюжетни линии, обвързва голяма част от персонажите с една цел и желание, създава Работилница за “Магически Способности”, където персонажите могат да работят върху по-специфичните умения на героя си. По онова време (2008ма-2010та година) форумът набира огромна популярност за кратко време. Екипът, с който работи Евгения е особено отдаден и още повече – вдъхновен, като самата тя отделя много време за приобщаването на новите потребители, създаването и воденето на големи ролеви линии в света и разбира се, на нея дължим първият и най-голям, с днешна дата, злодей във форума – Лоугън Стрейндж. 

В тези години във форумът претърпява много нововъведения, като създаването на Пети дом за учениците, развиването на способности подобни на тези на героите в “Аватар, последния повелител на въздуха” и други. Евгения налага основите на банковата система, възможностите за закупуване на магически предмети и книги в “Диагон-али”, развива търговската улица и други. Горе долу по това време в екипът се завръща един от хората, част от първоначалния екип – Христина Асенова. Двете изчистват всяко едно от описаните звена, така че да е най-логично и лесно за употреба от потребителите и се грижат за това всички вече инкорпорирани от други фентъзи светове идеи да работят логично една с друго. Изписват огромни количества с магически “наръчници”, правилници и системи, развиват системата за статистики на героите (система подобна на тази в компютърните игри или D&D, която помага развитието на дадени ролеви ситуации, където различни персонажи се съревновават един с друг) и други. В тези години част от екипа става Валя Андреева, която е ценна придобивка за екипа Хогуортс БГ и до днес. На нея дължим развиването на много учебни предмети, поддържането на банковата система, невероятно ниво на РП в Сюжетните линии и много работа с нови потребители.

По това време Спасимир Игнатов създава и куидичните игри на живо, в които взимат участие почти всички потребители на форума.

форумна среща, 2010г.

Следва период на известно затишие,  през 2012та – 2014та година, с помощта на Стефан Стаменов и Яна Обрешкова, форумът открива нова страница! В тези години се развива особено много Българската следа в ролевата игра, инкорпорира се славянската митология, пише се магическа история на България, залагат се идеите за българските митологични създания и т.н. По това време Христина Асенова започва да работи с хора от екипа на ЛАРП България, конкретно с Мартин Марков, един от главните game и lore master-и за ЛАРП България и до днес. Заедно със Стефан Станменов, тримата правят най-големите поправки по системата със заклинания и магии, обосновават физически как работи магията в света и други. Тази система в този си вид продължава да се ползва във форума и днес. 

форумна среща 2008г.

В последвалите години форумът се съсреточава върху изглаждане на дребни детайли по играта, основно привличане на нови персонажи, развиване и завършване на вече съществуващата Главна Сюжетна Линия в света. 

Разбира се, всичко изписано по-горе не е свършено от един, двама или трима администратори, като огромна помощ за развиване на света, екипът на Хогуортс БГ е получил от много хора, особено в моментите, в които за много от администраторите е ставало непосилно да отделят необходимото за играта време.

форумна среща, 2008г.

Специални благодарности:

Форумът нямаше да съществува такъв какъвто е, ако не бяха хората Иван Минчев – Дъмбълдор, Спасимир Игнатов, Евгения Каленска, Валя Андреева, Анна-Мария Сурчева, Христина Асенова, Яна Обрешкова, Мартин Марков, Момчил Бенов, Тихомир Рачев, Стефан Стаменов, Ивайло Юмерски, Албена Игнатова и Глория Цветанова и всичката творческа работа, която са свършили по него за последните близо 15 години. 

Много от тях отдавна не са част от екипа на Хогуортс БГ, но той все още черпи вдъхновение от всичко, което са дали за света като идеи, технически подобрения и игрова база.

Освен тези хора, искаме да споменем и онези, които са се погрижили да поставят основите на качествения писмен роулплей в България или да задържат форума работещ дори в най-трудните му моменти: 

Негислава Траянова, Вяра Хюсеин, Радослава Макшутова, Антина Златкова, Златина Димитрова, Иван Събев, Стефания Хаджийска, Вида Делчева, Мартин Марков, Зорница Гроздева, Селена Йорданова, Мария Иванова, Пламен Доревски, Ася Александрова, Цветомира Векова, Мария Петева, Снежина Пискова, Александра Асенова, Сияна Иванова, Александра Клисурова, Йоана и Петя, Нели – Ерик, Зорница Хлебарова, Ганчо Цуцов, Мариян Васев, Николай Николов, Дамян Атанасов и Ая Бсесо.

И разбира се всички онези, които през времето са изиграли не по-малко важните роли на преподаватели, ръководителите на домове, куидични съдии, куидични капитани, префекти и отличници, които ни е невъзможно да изброим поименно. 

През годините форумът ни е имал над 50 000 регистрирани героя, водени от над 40 000 потребители!

От Екипа на ХогуортсБГ,

Благодаря!